Inloggen

Nieuwsbrief HEMA klantenpanel - december 2023

Geef iedereen de kerst waar ie van droomt!

HEMA wil iedereen de kerst geven waar ie van droomt. Daarbij vinden we het belangrijk dat klanten bij ons terecht kunnen voor al hun kerstinkopen. Maar waar hebben klanten precies behoefte aan? En wat verwachten ze hierin bij HEMA? Deze vragen hebben we jullie in eerste instantie gesteld in een vragenlijst via het klantenpanel.

Het blijkt dat HEMA klantenpanelleden echte kerstliefhebbers zijn. 13% van de panelleden geeft zelfs aan het liefst al in oktober de kerstboom op te tuigen! Niemand koopt echter elk jaar een volledig nieuwe collectie kerstdecoratie. De meeste van jullie kopen elk jaar een paar nieuwe items om de bestaande collectie mee aan te vullen.

Het onderzoek gaf daarnaast al een goed beeld van wensen omtrent stijlen en thema’s. Zo vinden jullie het leuk om te mixen met verschillende stijlen en thema’s en verwachten jullie dat HEMA hier in het assortiment dan ook rekening mee houdt. Een belangrijk inzicht dat het kerstteam in ieder geval al meeneemt naar volgend jaar.

Met een aantal van jullie loopt op dit moment ook nog een vervolgstudie om nog meer te weten te komen over wat voor kerstdecoratie jullie zoeken of missen bij HEMA. Onwijs leuk om te zien en te horen!

 

 

 

Waar liggen kansen voor de HEMA rompertjes?

Dan een heel ander onderwerp: rompertjes! Wij waren benieuwd welk beeld klanten hebben van HEMA rompertjes ten opzichte van rompertjes van andere aanbieders. Hiervoor hebben we panelleden ondervraagd die de afgelopen 5 jaar rompers hebben gekocht.

Zo kwamen we erachter dat jullie HEMA rompers vooral kopen om de goede prijs/kwaliteit verhouding, het lang mooi blijven van de rompertjes en de pasvorm. Door nog verder in gesprek te gaan met een aantal van jullie leerden we bovendien dat een simpele basic romper zonder print voor een klein prijsje nu in ons aanbod gemist wordt. Een belangrijk inzicht dat wij terug konden geven aan de categorie babymode!

Betere mode basics bij HEMA

Naast rompertjes hebben we ook de HEMA mode basics onder de loep genomen. Deze vraag kwam direct vanuit het HEMA design team. Zij ontwerpen namelijk op dit moment een nieuwe collectie mode basics en wilden hier graag jullie input in meenemen.

De meeste mensen hebben 6 of 7 onmisbare mode basics in hun garderobe. De meest genoemde zijn  sokken, ondergoed en hemdjes. Met een aantal van jullie zijn we verder de diepte in gegaan op WhatsApp. Hierin kregen we via foto’s echt een goed beeld van de onmisbare basics in de kast en waar deze aan moeten voldoen.

Het leuke is dat we van al deze beelden een (anonieme) collage konden maken die we tijdens een 2-daagse design sessie in de HEMA design studio hebben opgehangen. Zo hadden de HEMA ontwerpers tijdens het brainstormen en designen continu zicht op deze inzichten. Een mooi voorbeeld van hoe jullie antwoorden écht tot leven komen hier bij HEMA.

 

Denk één jaar lang mee met ons!

In 2024 willen wij met een select groepje fanatieke HEMA bezoekers een langer onderzoekstraject starten. We zijn benieuwd naar jouw redenen om HEMA te bezoeken, maar ook naar dingen die je opvalt of storen en ideeën voor wat beter kan bij HEMA. Als deelnemer aan dit traject word je om de week gevraagd een korte vragenlijst in te vullen. In het nieuwe jaar gaan we beginnen met de werving. Mocht je dit leuk vinden, hou dan zeker je mailbox in de gaten.

Benieuwd naar eerdere terugkoppelingen? Kik dan hier!