Inloggen

Nieuwsbrief HEMA klantenpanel - oktober 2023

Een nieuw kies & mix koekjesconcept!

Misschien ken je het nog wel van vroeger: het kiezen van koekjes bij de gebakscounter van HEMA. À la 2023 wil HEMA dit weer in een nieuw jasje steken. HEMA twijfelde alleen aan de juiste vorm. Vandaar dat we twee concepten aan jullie hebben voorgelegd. Eentje waarbij je koekjes kan kiezen en mixen bij de gebakscounter en eentje waarbij je zelf koekjes kan scheppen in de winkel.

In totaal hebben ruim 1.000 panelleden hun mening gegeven. Daaruit bleek dat het kiezen bij de gebakscounter jullie voorkeur heeft. 7 op de 10 klanten vond dit idee het meest aansprekend. Het zelf scheppen van koekjes wordt door panelleden als minder hygiënisch ervaren. Bovendien zijn er zorgen over de versheid van de koekjes en het mogelijk breken.

Op basis van deze resultaten gaat het food team binnenkort het concept verder uitwerken. Waarbij ze belangrijke aanbevelingen van de panelleden meenemen. Zo gaat HEMA nadenken over het voorkomen van lange rijen bij de gebakscounter. Ook willen we zorgen dat we de medewerkers die al zo druk zijn in de winkel niet nog verder te belasten.

 

Hoeveel voorkeuze wil de klant in het restaurant?

Bij het HEMA restaurant kan je kiezen uit allerlei verse broodjes. Maar hoeveel keuze wil de klant hierin eigenlijk? Enerzijds werd gedacht dat we het menu misschien wel moesten uitbreiden naar 15 broodjes, anderzijds leek het huidige aantal van 6 broodjes ook wel voldoende. Om hier een knoop over door te hakken, hebben we het HEMA klantenpanel geraadpleegd.

Bijna 1.500 panelleden hebben hierover meegedacht. En wat blijkt? De meeste panelleden willen tussen de 6 à 8 broodjes op het menu. Keuze uit 15 broodjes heeft voor slechts 5% de voorkeur. Een heel duidelijke conclusie waar het food team weer mee door kon. Voorlopig wordt het menu in ieder geval zeker niet uitgebreid naar 15 broodjes!

De toekomst van taart!

De gebaksafdeling is continu bezig met het verbeteren van het assortiment. Daarbij kijken zij ook naar de toekomst: wat gebeurt er in de markt en welke trends zijn er op het gebied van taart. Het leek ons leuk om daarbij ook het klantenpanel te betrekken.

Om een zo volledig mogelijk beeld te krijgen, hebben wij eerst gevraagd naar jullie favoriete taart. De oude vertrouwde appeltaart bleek daarin favoriet, maar ook hazelnootschuimtaart en cheesecake werden veel genoemd. Daarnaast hebben we naar jullie visie op de toekomst van taart gevraagd. In eerste instantie in een online vragenlijst, maar ook heeft een klein groepje panelleden ons via Instagram voorzien van onwijs veel leuke input voor taart trends.

De meest genoemde trends? De drip cake, vegan taart en gezonder bakken. Het leuke is dat dit volgens de ‘trend watchers’ ook precies dé drie trends zijn op het gebied van taart voor de toekomst. Mooie inzichten waar het gebakteam mee aan de slag gaat!