Inloggen

Nieuwsbrief HEMA klantenpanel - december 2023

Geef iedereen de kerst waar ie van droomt!

HEMA wil iedereen de kerst geven waar ie van droomt. Daarbij vinden we het belangrijk dat klanten bij ons terecht kunnen voor al hun kerstinkopen. Maar waar hebben klanten precies behoefte aan? En wat verwachten ze hierin bij HEMA? Deze vragen hebben we jullie in eerste instantie gesteld in een vragenlijst via het klantenpanel.

Het blijkt dat HEMA klantenpanelleden echte kerstliefhebbers zijn. 13% van de panelleden geeft zelfs aan het liefst al in oktober de kerstboom op te tuigen! Niemand koopt echter elk jaar een volledig nieuwe collectie kerstdecoratie. De meeste van jullie kopen elk jaar een paar nieuwe items om de bestaande collectie mee aan te vullen.

Het onderzoek gaf daarnaast al een goed beeld van wensen omtrent stijlen en thema’s. Zo vinden jullie het leuk om te mixen met verschillende stijlen en thema’s en verwachten jullie dat HEMA hier in het assortiment dan ook rekening mee houdt. Een belangrijk inzicht dat het kerstteam in ieder geval al meeneemt naar volgend jaar.

Met een aantal van jullie loopt op dit moment ook nog een vervolgstudie om nog meer te weten te komen over wat voor kerstdecoratie jullie zoeken of missen bij HEMA. Onwijs leuk om te zien en te horen!

 

 

Waar liggen kansen voor de HEMA rompertjes?

Dan een heel ander onderwerp: rompertjes! Wij waren benieuwd welk beeld klanten hebben van HEMA rompertjes ten opzichte van rompertjes van andere aanbieders. Hiervoor hebben we panelleden ondervraagd die de afgelopen 5 jaar rompers hebben gekocht.

Zo kwamen we erachter dat jullie HEMA rompers vooral kopen om de goede prijs/kwaliteit verhouding, het lang mooi blijven van de rompertjes en de pasvorm. Door nog verder in gesprek te gaan met een aantal van jullie leerden we bovendien dat een simpele basic romper zonder print voor een klein prijsje nu in ons aanbod gemist wordt. Een belangrijk inzicht dat wij terug konden geven aan de categorie babymode!

Betere mode basics bij HEMA

Naast rompertjes hebben we ook de HEMA mode basics onder de loep genomen. Deze vraag kwam direct vanuit het HEMA design team. Zij ontwerpen namelijk op dit moment een nieuwe collectie mode basics en wilden hier graag jullie input in meenemen.

De meeste mensen hebben 6 of 7 onmisbare mode basics in hun garderobe. De meest genoemde zijn  sokken, ondergoed en hemdjes. Met een aantal van jullie zijn we verder de diepte in gegaan op WhatsApp. Hierin kregen we via foto’s echt een goed beeld van de onmisbare basics in de kast en waar deze aan moeten voldoen.

Het leuke is dat we van al deze beelden een (anonieme) collage konden maken die we tijdens een 2-daagse design sessie in de HEMA design studio hebben opgehangen. Zo hadden de HEMA ontwerpers tijdens het brainstormen en designen continu zicht op deze inzichten. Een mooi voorbeeld van hoe jullie antwoorden écht tot leven komen hier bij HEMA.

Denk één jaar lang mee met ons!

In 2024 willen wij met een select groepje fanatieke HEMA bezoekers een langer onderzoekstraject starten. We zijn benieuwd naar jouw redenen om HEMA te bezoeken, maar ook naar dingen die je opvalt of storen en ideeën voor wat beter kan bij HEMA. Als deelnemer aan dit traject word je om de week gevraagd een korte vragenlijst in te vullen. In het nieuwe jaar gaan we beginnen met de werving. Mocht je dit leuk vinden, hou dan zeker je mailbox in de gaten.

Nieuwsbrief HEMA klantenpanel - oktober 2023

Een nieuw kies & mix koekjesconcept!

Misschien ken je het nog wel van vroeger: het kiezen van koekjes bij de gebakscounter van HEMA. À la 2023 wil HEMA dit weer in een nieuw jasje steken. HEMA twijfelde alleen aan de juiste vorm. Vandaar dat we twee concepten aan jullie hebben voorgelegd. Eentje waarbij je koekjes kan kiezen en mixen bij de gebakscounter en eentje waarbij je zelf koekjes kan scheppen in de winkel.

In totaal hebben ruim 1.000 panelleden hun mening gegeven. Daaruit bleek dat het kiezen bij de gebakscounter jullie voorkeur heeft. 7 op de 10 klanten vond dit idee het meest aansprekend. Het zelf scheppen van koekjes wordt door panelleden als minder hygiënisch ervaren. Bovendien zijn er zorgen over de versheid van de koekjes en het mogelijk breken.

Op basis van deze resultaten gaat het food team binnenkort het concept verder uitwerken. Waarbij ze belangrijke aanbevelingen van de panelleden meenemen. Zo gaat HEMA nadenken over het voorkomen van lange rijen bij de gebakscounter. Ook willen we zorgen dat we de medewerkers die al zo druk zijn in de winkel niet nog verder te belasten.

 

Hoeveel voorkeuze wil de klant in het restaurant?

Bij het HEMA restaurant kan je kiezen uit allerlei verse broodjes. Maar hoeveel keuze wil de klant hierin eigenlijk? Enerzijds werd gedacht dat we het menu misschien wel moesten uitbreiden naar 15 broodjes, anderzijds leek het huidige aantal van 6 broodjes ook wel voldoende. Om hier een knoop over door te hakken, hebben we het HEMA klantenpanel geraadpleegd.

Bijna 1.500 panelleden hebben hierover meegedacht. En wat blijkt? De meeste panelleden willen tussen de 6 à 8 broodjes op het menu. Keuze uit 15 broodjes heeft voor slechts 5% de voorkeur. Een heel duidelijke conclusie waar het food team weer mee door kon. Voorlopig wordt het menu in ieder geval zeker niet uitgebreid naar 15 broodjes!

De toekomst van taart!

De gebaksafdeling is continu bezig met het verbeteren van het assortiment. Daarbij kijken zij ook naar de toekomst: wat gebeurt er in de markt en welke trends zijn er op het gebied van taart. Het leek ons leuk om daarbij ook het klantenpanel te betrekken.

Om een zo volledig mogelijk beeld te krijgen, hebben wij eerst gevraagd naar jullie favoriete taart. De oude vertrouwde appeltaart bleek daarin favoriet, maar ook hazelnootschuimtaart en cheesecake werden veel genoemd. Daarnaast hebben we naar jullie visie op de toekomst van taart gevraagd. In eerste instantie in een online vragenlijst, maar ook heeft een klein groepje panelleden ons via Instagram voorzien van onwijs veel leuke input voor taart trends.

De meest genoemde trends? De drip cake, vegan taart en gezonder bakken. Het leuke is dat dit volgens de ‘trend watchers’ ook precies dé drie trends zijn op het gebied van taart voor de toekomst. Mooie inzichten waar het gebakteam mee aan de slag gaat!